Jægernes Magasin: Rågeregulering

0

Vi kan alle sætte pris på grønne områder, mindre skove og natur som en del af byen. Mange tiltrækkes af disse områder, når vi gerne vil lidt væk fra byens pulserende og larmende liv, men det er ikke kun os mennesker der elsker disse områder, det gør rågerne også. Sådanne steder er nemlig attraktive for rågen at slå sig ned. Rågen er som bekendt en kolonirugende fugl, hvorfor få hurtig bliver til mange.

Rågen er en fredet fugl i henhold til EU fuglebeskyttelsesdirektivet fra 1979. Det er dog muligt, efter forudgående tilladelse fra Naturstyrelsen, at foretage regulering af voksne råger i det tidlige forår inden redebygning og æglægning samt regulering af rågeunger uden for reden i rågekolonier i perioden 1. maj til 15. juni.

Råger kan være meget støjende og det kan derfor være med blandede følelser at være nabo til en rågekoloni. Støjen fra rågekolonien er mest generende fra kolonien dannes omkring marts til efter ynglesæsonen er overstået i juni måned, hvorefter fuglene spredes igen.

I denne film ”Rågeregulering” har vi sat os for at undersøge, hvordan en lokal rågekoloni i lejre kommune påvirker sine omgivelser. I filmen taler vi med en biolog, en nabo til en rågekoloni, den lokale ejendomsmægler samt formanden for Lejres Jagtforening som også tager os med på regulering af rågeunger.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *