Se Indskydning med ASV tårn her:

For bare 10 år siden var der ikke særlig mange kikkerter blandt danske riffeljægere med ballistisk tårn, eller kuglebanekompensator. I dag er situationen en anden.

Mange jægere foretrækker at kunne sigte lige på sit mål frem for at sjusse sig til, hvor meget der skal sigtes over målet, når skuddet er længere end indskydningsafstanden.

I denne film er vi taget på skydebanen med Kristian Petersen fra Våbensmeden.dk. Jeg skal indskyde mine nye Schultz & Larsen Victory 300 W Mag riffel med sigtekikkert fra Zeiss, model Vicotory V8 1,8-14X50. Når riflen er indskudt med den valgte ammunition – i dette tilfælde på 100 meter – så skal ASV tårnet nulstilles korrekt. Den rigtige ring skal vælges. Ved at sammenligne ballistikken på Winchester Power Max Bonded 150 grain i kaliber 300 W Mag med den medfølgende tabel til sigtekikkerten, fandt vi frem til at det passede med ring nummer 004. Herefter er det blot at samle det ballistiske tårn igen med den rigtige ring. Og så selvfølgelig afsted på 200 og 300 meter banerne for at se om der er overensstemmelse.

Fremover skal ASV tårnet blot indstilles til den givne skudafstand, og der kan sigtes lige på målet. Det er ikke længere nødvendigt at sjusse sig til højden der skal sigtes over målet. I filmen indskyder vi en Zeiss V8 Victory sigtekikkert, men i princippet er det en tilsvarende fremgangsmåde, som skal benyttes ved andre mærker og modeller af sigtekikkerter med ballistiske tårn.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *